miercuri, 2 noiembrie 2011

Cum economisesti banii de salariu

Ti se intampla sa realizezi la jumatatea lunii ca nu mai ai bani suficienti s-o scoti la capat pana la ziua de salariu? 

Cheltuielile nu sunt neaparat mari, insa sunt multe si mici si nu simti cand se duc banii. 

Iata cateva situatii concrete in care poti salva bani pentru zilele in care astepti salariul. 

 • Strange maruntul intr-o cutie pe biroul tau. Poate parea nesemnificativ, dar pune acolo toate monedele, hartiile de 1 leu si ce iti ramane de la diverse cumparaturi. Nu sparge pusculita pana in ultima saptamana din luna.
 • Foloseste banii cash in loc de card. Intotdeauna vei fi mai tentata sa cumperi mai mult atunci cand platesti cu cardul, banii cash reusesc sa iti induca o anumita stare realista a faptului ca banii se termina mai repede decat poti simti.
 • Lasa-ti intotdeauna pe card 20% din salariu de care sa nu te atingi. Numeste-l cum vrei, fond de urgenta, S.o.s money sau picatura salvatoare, tine acesti bani pentru zile negre ca sa nu fii nevoita sa te imprumuti.
 • Evita imprumuturile inainte de salariu. Incearca sa te multumesti cu ce ai, pentru ca banii de luna viitoare sa nu ti se termine la fel de repede, in mod contrar, ciclul se va repeta in fiecare luna.
 • Gandeste-te la lucruri amuzante de facut acasa. In loc sa alegi un film la cinema sau activitati saptamanale in oras, mai bine ai organiza o petrecere la tine acasa. Prietenii tai vor fi incantati sa aduca cate ceva de rontait sau de baut in schimbul unei seri de distractie.
 • Mai tii minte unde e bucataria? Daca nu, redescoper-o. Cumpara alimentele de care ai nevoie si prepara-ti masa pentru serviciu. Iesi mult mai ieftin dar ai si certitudinea unei mese sanatoase.
 • Plateste intai utilitatile. Nu te arunca la alte cheltuieli pana nu esti sigura ca ai platit telefonul, lumina si toate celelalte facturi. • Fa din economisit o provocare pentru tine de care sa te bucuri la final, organizeaza-te si incearca sa investesti in lucrurile cu adevarat valoroase.

  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu