marți, 25 octombrie 2011

Beneficiile scortisoarei

Ingrijeste-ti pielea, lupta impotriva kilogramelor in plus si imbunatateste-ti memoria cu ajutorul unei mirodenii nelipsite din orice casa: scortisoara!
Mirodenia aromata folosita zi de zi pentru placinte, prajituri sau ceaiuri are o multime de alte utilizari uitate sau descoperite recent.

Mesteci si-ti aduci aminte

Pe langa respiratia proaspata si gustul placut, guma de mestecat cu aroma de scortisoara are si un beneficiu nebanuit: stimuleaza memoria.



Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat guma cu aroma de scortisoara au avut rezultate mai bune la testele de memorie decat cei care au mestecat guma cu alta aroma sau nu au folosit deloc guma.



Remediu pentru tuse

O alta intrebuintare extrem de utila a scortisoarei este cea de leac impotriva tusei uscate. Lasati cateva betisoare de scortisoara sa se dizolve intr-o cana cu apa rece, timp de cateva ore, dupa care beti continutul. Substanta obtinuta prin aceasta metoda protejaza si calmeza gatul iritat. 





Contra kilogramelor in plus

Vrei sa slabesti? Incearca cu scortisoara! Mirodenia regleaza cantitatile de zahar din sange si calmeaza senzatia de foame, potrivit unui studiu al Departamentului american pentru Agricultura.





Combinatia perfecta pentru o gustare delicioasa cu putine calorii: mar copt cu scortisoara. 



Spaima bataturilor!

Antioxidantii din scortisoara, combinati cu alte ingrediente cunoscute pentru proprietatile lor curative pot revitaliza pielea crapata si batatorita a talpilor.





Amestecati sucul stors din 5 lamai cu o lingura de ulei de masline, un sfert de cana de lapte integral, o jumatate de cana de apa si doua linguri de scortisoara, apoi tineti picioarele timp de 15 minute in potiunea pentru picioare fericite. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu