marți, 25 octombrie 2011

Curata masina de spalat periodic


Masina de spalat are nevoie de o curatare temeinica o data la cateva saptamani. Altfel, aceasta va emana diferite mirosuri din cauza mizeriei lasate de hainele spalate de-a lungul timpului.


In principiu, curatarea cuvei masinii de spalat este destul de simpla si nu necesita produse scumpe. 



Pentru a curata si dezinfecta masina de spalat rufe trebuie sa ai in vedere urmatorii pasi:

1. Pune pe foc o oala cu doi litri de apa, iar cand aceasta da in clocot adauga un litru de otet.

2. Cand tot amestecul incepe sa fiarba, opreste focul si adauga lichidul in cuva masinii de spalat. Mai adauga peste lichid si un plic cu bicarbonat de sodiu.

3. Inchide usa de la masina de spalat, lasa lichidul sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care baga un program de clatire cu apa fierbinte.



La final, cuva masinii de spalat va straluci de curatenie, calcarul va fi eliminat, iar mirosurile grele vor fi doar o amintire neplacuta.

Sfat! Din cand in cand pulverizeaza otet nediluat in cuva masinii de spalat. In plus, la spalarea prosoapelor de baie sau bucatarie poti turna in cuva cate o ceasca cu otet alb pentru ca tesaturile sa ramana curate si dezinfectate.



Bicarbonat de sodiu
 

In cazul in care masina ta a avut parte deja de o curatare temeinica, ar fi bine ca o data la doua saptamani sa ii dai un program scurt de spalare, iar in locul compartimentului pentru detergent sa pui doua plicuri cu bicarbonat. Ai grija insa sa verifici daca s-a dus tot bicarbonatul - este foarte posibil sa se intareasca in compartiment si sa nu mai ajunga in masina de spalat. 

Aceasta maniera de curatare este una mai simpla, mai rapida si nu provoaca mirosuri. In plus, daca existau mirosuri in masina de spalat, bicarbonatul le va indeparta fara indoiala. 

De asemenea, bicarbonatul de sodiu indeparteaza urmele si petele de detergent ramase in cuva. 

Suc de lamaie 

Daca observi ca exista mici probleme cu rugina, adauga o cana cu suc de lamaie (poate fi si sare de lamaie, insa produsul natural este mai puternic) la un ciclu de spalare scurt, dar la o temperatura foarte ridicata. Sucul de lamaie curata petele de rugina, igienizeaza si improspateaza interiorul masinii de spalat, oferind un miros placut si proaspat. 

Exteriorul masinii 

Pentru ca masina de spalat trebuie sa fie curata si pe exterior, amesteca o cana de apa cu jumatate de cana de otet, inmoaie un burete in aceasta solutie si sterge tot exteriorul masinii de spalat. 

De asemenea, daca este posibil sa scoti sertarele speciale pentru detergent si balsam, ar fi bine sa o faci si sa le tii sub un jet puternic de apa fierbinte pentru a indeparta orice depuneri. De asemenea, la final, igienizeaza compartimentele cu putin otet. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu