marți, 25 octombrie 2011

Potpourri

Cauti un cadou de casă ieftină şi uşor? Potpourri este un cadou ideal, delicat care va incanta simturile oricui. 

Merele şi portocalelesunt un exemplu excelent pentru un  saculet de potpuriu. Efectuarea potpuriu nu este atât de dificilă cum crezi tuAmestecuri potpuriu pot fi create folosind ingrediente care le aveţi deja la îndemână.
Cine nu a admirat macar o data un aranjament uscat, frumos asortat sau nu s-a bucurat de mirosul lui delicat?
Primul pas în crearea unui potpuriu este de a selecta componentele. Mere, portocale, lămâi şi grapefruit sunt mari oportunităţi, şi au un uscat frumos. Pentru a se pregăti un potpuriu de fructe, va trebui să le taie în felii subţiri si sa le usuci. 


Apoi, va trebui să alegeţi materiale florale. Trandafirii si levantica sunt doar cateva dintre florile cunoscute pentru aroma lor naturală şi capacitatea de a-si păstra culoareaCele mai folosite flori pt potpourri sunt margaretele, galbenelele, albastrelele, carciumaresele si ochiul boului. 

Sunt flori care nu au un miros prea puternic si care pastreaza o forma frumoasa a inflorescentei si dupa ce s-au uscat. 
Culege astfel de flori de cate ori ai ocazia.
După selectarea componentelor, este timpul pentru a începe procesul de uscare. Deoarece există mai multe metode pentru uscare, alege ce este mai bun pentru tine, şi ia în considerare cadrul de timp.
Poate cel mai rapid mod de uscare a fructelor este cald în cuptor. Începeţi prin a preincalzire cuptorul la 200 de grade, şi să organizati apoi felii de fructe pe o tava de copt.
Timpul de uscare depinde de grosimea feliilor.
Frunze şi petale de flori pot fi uscate în cuptor, dar ele se vor usca în câteva minute. Pentru a preveni arderea, urmăriţi-le tot timpul.
Florile pot fi montate şi uscate în buchete cu susul în jos. Dacă este posibil, se usucă pachetele într-un loc răcoros, întunecat. Daca nu, l
asa floarea sa se usuce bine in soare direct, pana dispare orice urma de umezeala din ea. Operatiunea poate dura si 3-4 zile, insa astfel nu vei risca sa ai flori care in timp pot mucegai si care vor strica aromele. In timpul uscarii nu pune florile una peste alta, caci partile care se suprapun vor mentine umezeala si se vor usca neuniform. 
Indreapta-ti privirea si spre conifere. 


Coniferele sunt ideale pentru a fi folosite in potpourri-uri, in primul rand gratie mirosului inconfundabil si placut de oricine, iar in al doilea rand gratie formelor felurite, toate deosebite. 

Asa ca in plimbarile tale prin parc ia cu tine un rucsacel in care sa strangi conuri de brad, jumatati de coji de invelis de castana sau de invelis de nuca. 
Acestea necesita un timp mai indelungat de uscare, insa odata operatiunea terminate, vei avea niste mici opera de arta. 
Pastreaza culoarea in aranjamentul tau. 


Multe aranjamente potpourri sunt "infrumusetate" artificial cu coloranti, fiecare floare uscata sau coaja fiind vopsita cu pigmenti. 
In cazul in care esti adepta naturalului, mai bine incearca sa faci rost de ingrediente natural nuantate. 

Poti pacali putin natura si prin asezarea lor in lumina soarelui directa, care le da nuante mai deschise, fata de uscarea la lumina mai putina, care le inchide la culoare. 

Plus ca multe plante sau flori capata o culoare mai frumoasa dupa ce sunt uscate, fata de cele pe care le aveau pe cand erau verzi.

Dupa ce toate ingredientele sunt uscate, este timpul pentru a adăuga savoareMiroase florile uscate, fiecare specie in parte. Apoi miroase cateva uleiuri esentiale care iti plac. 
Este foarte important ca mirosul florii folosite sa fie asemanator cu al uleiului folosit, pentru ca altfel mirosul rezultat va fi un dezastru olfactiv.  Unele flori emana aroma lor, uleiurile esentiale sunt de obicei utilizate pentru potpuriu parfum pe termen lung. Puteţi găsi o selecţie largă de uleiuri esenţiale în magazine artizanale.
Folosirea unui recipient de sticlă este foarte importanta, deoarece unele uleiuri esenţiale sunt cunoscute a mânca din plastic.
Adăugaţi până la 6 la 12 picături de uleiuri esenţiale pentru potpuriu, asigurându-vă că se amestecă uşor. După ce ultima picătură a fost adăugată şi 
potpuriul amestecat, păstrează-l într-o caserola etanş timp de 4 până la 6 săptămâni pentru a permite uleiului sa penetreze toate ingredientele.
Pentru cele mai bune rezultate, se amestecă ingredientele la fiecare câteva zile.



Iti doresc sa ai multa imaginatie! Exercitiul acesta cu siguranta te va relaxa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu