joi, 6 octombrie 2011

Solutii practice


Fructele si legumele fac parte din meniul nostru zilnic. Indiferent  de unde sunt achizitionate  contin urme de pamant, ingrasaminte chimice si bacterii, cum ar fi Salmonella sau E.coli care pot produce chiar moartea. Din dorinta de a dezinfecta, atat cat este cu putinta, fructelele si legumele au aparut solutiile bio sau organice care contin substante naturale si care elimina mare parte din impuritatile aflate pe coaja vegetalelor.
Desigur, aceste solutii gasite in magazine nu sunt tocmai ieftine. Va propun doua solutii extrem de simplu de realizat acasa, cu cateva ingrediente la indemana oricui.
Solutie dezinfectanta fructe si legume
- 1 cana apa
- 1 cana otet de vin alb
- 1 lg bicarbonat de sodiu
- 1/2 l-ta zeama de lamaie
Se amesteca bine ingredientele intr-o sticla si apoi se pun intr-un flacon cu pulverizator. Se agita inainte de folosire.
sau
Solutie dezinfectanta fructe si legume
- 1 cana apa
- 1 cana otet vin alb
- zeama de la o lamaie
- cateva picaturi de ulei esential de tea tree (arbore de ceai)
Se amesteca bine ingredientele intr-o sticla si apoi se pun intr-un flacon cu pulverizator. Se agita inainte de folosire. 
Se pulverizeaza solutia pe ele si se freaca usor in palme timp de 10-15 secunde. 
Se clatesc bine cu apa.
Sa fiti sanatosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu